HTML

REF4m by Blake Vogt + 52 Leagues by Dan & Dave

Dima0037 2011.04.30. 13:21

Rengeteg féle torn and restored card létezik. Daniel Madison egy egész gyűjteményt adott ki a Deception Journal első kiadványában. Mindenki ismeri a TORN-t Daniel Garcia-tól, vagy a TnR-t Mathieu Bich-től. Blake Vogt viszont megpróbálkozott valami olyasmivel, amihez senki másnak nem volt bátorsága: megalkotni a tökéletes T&R effektet. Ha nem is feltétlenül sikerült, ő jár eddig a legközelebb. 

Egyrészt az effekt egy szabadon választott vagy akár kölcsönkért, aláírt lappal történik. Csak egy lapot használunk, azaz nincsenek előre tépett, hajtogatott gimmickek elrejtve a kezünkben. Az effekt teljesen körbeállva is bemutatható, egyáltalán nem szögérzékeny. Ja, és mondanom sem kell, teljesen impromtu. Látjuk, ahogy a lap négy külön darabra szakad, és ahogy egy érintésre a darabok összeforrnak. Egyszerűen elképesztő. Van egy kis szépséghibája a végén, de teljesen motiválva van, és el kell mondani, hogy ilyen feltételek mellett tiszta befejezéshez tényleg csoda kellene. Tessék megnézni a videót, és ámulni. 

REF4M by Blake Vogt - theory11 from theory11 on Vimeo.

 +

Valahogy az volt a fejemben, hogy D&D már kiadott saját ruházatot, de némi gondolkozás után rájöttem, hogy nem is. A 52 Leagues a D&D pólók első tagja, mely még több más színben megjelenik majd. A póló egy pikk ászt ábrázol (mi mást), azon belül a Krakent, ahogy lehúzza a Fekete gyöngyöt a mélybe. 100% minőségi pamut, pergamencsomagolás, szép rajzolatok, relatíve olcsó ár. Jelenleg csak szürke színben elérhető, de később jönnek más színek is.

52 Leagues

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://dimagic.blog.hu/api/trackback/id/tr502866615

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

terran 2011.05.03. 01:09:41

széttépve lehet kiadni.. remek.

ez kb ahhoz hasonlít, hogy

"és a kezetekben a két tárgy helyet cserélt!
ne, ne nyissátok még ki a tenyeretek
most a tárgyak visszacserélték a helyüket
nyithatod"

~~

Dima0037 2011.05.03. 01:35:20

@terran: Konkrétan pont most olvasom ezt a review-t
forums.theory11.com/showthread.php?32802-REF4M-Complete-Review
és bárhogy is belegondolok, szerintem a REF4M még mindig jobb a vetélytársainál. Például ott van a másik nagyágyú, a TnR. Eddig ez volt az egyik kedvencem, de ez legyűrte. Nézzük csak: a TnR nem impromtu, rettentő hosszú időbe telik megcsinálni a gimmicket, a lap nem aláírható (mármint nyugodtan aláírhatjuk, úgyse azt adjuk vissza), naná hogy angle-sensitive, a végén pedig ígyisúgyis egy duplicate-t adunk ki. A REF4M-ot is lehet úgy befejezni, hogy kiadunk egy dupet, de akkor rögtön repül az aláírhatóság lehetősége, meg akkor az impromtusága is, és ennyi erővel már egy TORN-t is csinálhatnánk. A nézőnek tök mindegy, hogy ez utóbbit, vagy a REF4M-ot csináljuk, de nekünk nem: ha van egy közel ugyanolyan vizuális, de impromtu effekt, véletlenszerű szituációban nyilván a REF4M-ot választanám, mint más torn&restored gimmick híján valami Ambitious Card-ot. Kifejezetten jó ötletnek tartom a cikkben említett megoldást, miszerint a lapot négy különböző néző a lap négy sarkában aláírja, és a darabokat nekik adjuk vissza, más ötleteken meg lehet gondolkozni. Nekem a REF4M-ban az tetszik a legjobban, hogy tényleg bármikor meg lehet csinálni. Lehet, hogy az ember mindenhova magával visz négy-öt féle torn&restored card gimmicket, de sokkal megnyugtatóbb, ha ezek nélkül is el tudunk úgy indulni, hogy van a tarsolyunkban egy jó T&R.
süti beállítások módosítása