HTML

Teszt - On Demand

Dima0037 2010.03.15. 16:43

 Most néhány olyan trükköt, fogást szeretnék tesztelni, amik a Dan&Dave oldalának On Demand részlegében jelentek meg, és nem akartam külön posztot csinálni mindegyiknek. Kezdjük is!

Elsőnek vegyük a méltán híres Chad Nelson két On Demandját, a Spread Pass-t és a Svengali Control-t.

A Spread Pass eredetileg Paul LePaul-tól származik, és a clasic pass-nak egy egyszerűbb, és kényelmesebb verziója. A promóban Chad tökéletesen bemutatja, hogy is néz ki, és mire lehet használni, lehet color change, de természetesen a legtöbben egy lap kontrolálására használhatják. Teljesen természetesen néz ki: csinálsz egy spread-et, a néző választ egy lapot, azt megmutatod, aztán simán összezárod a paklit, és a lap már a csomag tetején van. Szerintem egyértelm, hogy ez nem egy one-card control, hanem egy pass, vagyis gyakorlatilag egy emelés, ami a spread összecsukása közben történik. Chad mindent tökéletesen elmagyaráz, lassan, több szögből megmutatja, tehát a move megtanulása nagyon egyszerűvé válik. Maga a move pedig nem is nehéz, sőt, egyszerűbb, mint egy Hermann pass. Color change-ra én nem igazán alkalmazom, mert nem túl praktikus arra, de kontrolnak több, mint tökéletes. Ha nem zavar, hogy az egész csomag elemelődik, nyugodtan használd ezt.

8/10

 

A második a Svengali Control. Egy elég jó, és jól megtervezett bottom control, ami egy dribble közben megy végbe. A jó dolog benne, hogy annyi lapot kontrolálhatunk, amennyit csak akarunk. Kapunk mellé néhány egyszeű effektet is, amiben használhatjuk a controlt. Személy szerint ez nem egy nagyon zseniális move, jónak jó, meggyőzőnek meggyőző, csak nincs benne olyan sok fantasztikusság, mint mondjuk egy ClipShift. Azonkívül maga a Svengali Dribble is érdekes, mert hogyha nem csinálod azt minden percben, a nézőknek egy ilyen dribble nem fog szokásosnak tűni, Biztos nincs igazam, de szerintem ez nem lesz olyan gyakran használatos dolog, mint egy Clipshift, vagy Spread Pass. Mint mondtam, kapunk egy trükköt, meg egy false shufflet, ami fogjuk rá, elég érdekes, mert nem keversz semmit, csak csinálsz egy bridget. Pont a fordítottja mondjuk a Truffle Shuffle-nak, ahol rendesen keversz, és nem rendesen csinálod a bridget, mert itt nem normálisan keversz, és csinálsz egy normális bridget. El lehet vele szórakozni, és ha jól csináljuk, akkor tényleg úgy tűnhet, hogy megkevertük a csomagot. 
Összességben nem olyan jó szerintem, mint a Spread Pass, de ha valaki akar egy viszonylag használható, és meggyőző kontrolt, az nyugodtan tanulja meg, nem veszíthet semmit. 

6/10

 

Harmadik alanyunk Ricky Smith Cherry Controlja, ami viszont tényleg nagyon jó. Bár nem használom olyan gyakran, ez inspirálta az egyik saját controlomat, amit viszont minden nap használok. A move teljesen hitelesen néz ki: a választott lapot betolod a többi közé, aztán csinálsz egy fan-t, hogy megmutasd, hogy a lap ott van középen, pedig már rég a tetején van. Nem egy egyszerű mozdulat, és gyakorlatilag két részből áll, de megtanulható. Ricky Smith szerintem egy picit őrült, vagy nemtudom, mindenesetre egész érthetően magyaráz, és lehet rajta röhögni. A kontrol gyakorlatilag teljesen takarva van, és én több, mint biztos vagyok abban, hogy ez inspirálta dániel+Mádizon hírhedt Fan Change-jét is.

8/10

Címkék: teszt kártya on demand chad nelson ricky smith

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dimagic.blog.hu/api/trackback/id/tr711841623

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása