HTML

Teszt - Daniel Garcia - Project vol. 1

Dima0037 2010.03.11. 21:21

 

Danny Garcia a kedvenc underground magicianom forever. Egyszerűen imádom, mit csinál, mik pattannak ki néha a fejéből. Az (eddig) háromrészes DVD-szettje gyakran megfordul a meghajtómban, mert egyrészt prektiszprektiszprektisz, másrészt még mindig elcsodálkoztat a zsenialitása. Na. Most a DG Project első rész kerül tálcára, és trükkről trükkre végigelemezzük az egészet.

Satisfaction Guaranteed
  Egy nagyon jó, és meggyőző all backs rutin, plusz még egy tömeg extra. Rengeteg meglepetés, és az egész trükköt élvezet nézni, és csinálni is. Egy meggyőző és használható move, a Vato Roll. Akinek van egy dábl-bakkere, annak ez a rutin mászt hev, akinek nincs, akkor az vegyen, és annak is mászt hev. 

Personal Safe
  Coins Across rutin egy szintén meglepő befejezéssel, ahol is a néző gyűrűje is szerepet játszik. Nagyon jó audience management kell hozzá, de mint tudjuk, Daniel ennek a mestere. Akinek van bátorsága ezt megmutatni a barátainak, neadjisten az utcán, annak melegen ajánlom, hatalmasak a reakciók, elsősorban azért, mert a rutin nagy része a néző kezeiben játszódik. 

Twisted
  Thumb-tip mentes bill change. Nem nagyon világrengető, de bőven hozza a Danny G. szintet. Maga a change elég necces, de vizuális. Nem maradsz tiszta, de remek tippeket kapunk, hogy nézzünk ki annak. Gyakorlatikal impromtu, csak kell két bill, néhány kezdőhajtás, és kezdhetjük. 

Ego
  
Két remek sleight egyben. Az Ego Force egy pszihológiai forszírozás, de nem olyan, mint amit mondjuk David Blaine csinált, hanem sokkal egyértelműbb. Mi magunk nehezen határozhatjuk meg, melyik lapot forszírozzuk, mert ez nem is egy force, hanem inkább egy peek, amikor tudjuk, melyik lapot választhatta "szabadon" a néző. Nekem speciel nem megy rendes dribblet csinálni a sarkoknál fogva, de majdcsakvalamikor. A metódus érdekes, fizikai, és gyakorlatilag egyszerű. A második move az Ego Change. szerintem ez se olyan epikus, gyakorlatilag egy Cardini, csak más fogással. Gyorsnak is gyors, de láttam már gyorsabbat is. Attól még jó, és a nézőknek mindig eláll a lélegzete, ha látják. :D

Third Degree
  Ez a trükk leginkább Dániel Mádizon kezébe illene, mert ez nagyon hasonlít a Wrath nevű effektjére. Teljesen impromtu trükk, mármint ha előtte preparáltuk az egész csomagot. Maga az effekt elég bizarr, választatunk egy lapot, aztán az egész csomagot átégetjük a néző cigarettájával, és az az ő lapjánál áll meg. És itt jön a probléma: mi van, ha te és a néző nem dohányzik? :D A deck preparálása nehéz, sok időt vesz igénybe (szerintem), de a move-k magik nem annyira bonyolultak. Őszintén szólva még nem próbáltam ki a trükköt, de biztos jó lehet :D 

Rubber Made
  Na eeeez... Nem semmi. Az egyik legtisztább, és egyben legdörtibb rubberband link a világmindenség minden táján. Semmi takargatás, vagy akármilyen trükkös mozdulat, az egyik gumit rádobjuk a másikra, és ott marad. Előtte még egy gyűrű is áthatol a gumikarikán, meg vissza, de a néző nem erre fog emlékezni, hanem a linkre... Mászt hev. Nézd meg a videóját a jútyúkon. Most.


 A trükkök három részből állnak. Egy sztrít performance, egy kis bemutatkozó a trükkhöz, és a magyarázat. A magyarázat közben elég érdekes split-screenre vált a képernyő, az egyik az előlnézet, a másik az oldalnézet. Elég egyedi megoldás, de sajnos mindkét kamera teljesen statikus, nincs OTS, vagy közeli, így néhány kisebb nüansz észrevétele a nehezünkre esik. Nem nagy baj, mert a magyarázat átlagon felüli, mint mindig. Danny mindent megmutat, többször is, érthetően magyaráz, nagyon jól lehet tanulni. Fenomenális. Humoros. Érthető. Tökéletes.

A trükkök maguk összességben hozzák az elvárt mércét, zseniálisak, jól kitaláltak, leteszteltek, megtanulhatók, látványosak, nehezek, satöbbisatöbbi. A haladóbb embereknek ajánlanám igazából, mert kell hozzá némi alapmuvveltség, és kézügyesség. Meg persze türelem. Ez a sorozat nem olyan, mint egy félórás DVD, ami csak egy effektet tartalmaz. Ez egy teljes kollekció tele fantasztikus fogásokkal. Megnézem mégegyszer.

9/10

Címkék: teszt kártya dvd daniel garcia

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dimagic.blog.hu/api/trackback/id/tr51832584

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása