HTML

Teszt - Dan and Dave - The Trilogy - Tricks

Dima0037 2010.03.10. 20:02

 

 

 

Itt is van az első teszt! Rögtön a méltán ismert páros méltán ismert négyrészes trilógiájának legelső epizódját messzük górcső alá.

Dan&Dave-t nagyon kedvelem, nem is kell részletezni, miért. 1. Sleightek 2. Trükkök 3. Flourishek. Sajna én nem vagyok az XCM meg a flörisek nagymestere, csinálom a Sybil-t, meg gyakorlatilag ennyi. Bocs. De akik ilyenek, azok is rengeteg remek dolgot felfedezhetnek ezekben a DVD-kben. Nézzük is egyenként.

 

Tivo Transpo
  Mindenki kedvenc Tivo-jának első variációja. Nem mondanám ezzel szemben, hogy egyszerűbb, mert szerintem több a sleight benne, mint a 2.0-ban. Mindenesetre van benne három egész jó move, ezek közül az egyik akár force-nak is jó, nagy benne a potenciál.

Tivo 2.0
  D&D trükkből egyértelműen ebből van a legtöbb demonstrácó a jútyúkon. Csak keress rá. Maga a transpo szerintem jobb, mint a 1.0, és határozottan egyszerűbb. Kell hozzá tudni egy double liftet, meg egy Cardini changet. Van még egy remek, és használható center-double is, ami szintén a jútyúberek kedvence. Az utolsó move szerintem a legnehezebb, de végülis megtanulható vagy max leegyszerűsíthető. Sajnos a 3.0-ás verzió már rengeteg jútyúberrel le van foglalva... :D (Nekem speciel Clément verziója tetszik a legjobban :D)

Subway
  Erről a lemezről az egyik kedvenc trükköm. Nagyon látványos, tiszta és lehetetlen. Fogjuk rá, nem nagyon egyszerű, de a legtöbb move-t néhány nap gyakorlás után el lehet sajátítani. Én speciel imádom a szendvics effekteket, és ez is az, bár picit egyedibb a megvalósítása. Mászt hev.

Card Across
  Nagyon szép effekt. Aaron Fisher Hello Goodbye-jának egy denenddévesített verziója. Kapunk egy szép center doublet, és néhány érdekesebb move-t. Az One Handed Popover pedig természetesen elengedthetetlen.

Hand to Mouth
  Gyakorlatilag ugyanaz, mint az előző effekt, csak épp a lap a szájban köt ki. A move-k is ugyanazok. Én inkább ezt mutogatom az embereknek, mint az original-t, valahogy tisztábbnak néz ki, és végülis tesztelve is van elégszer. 

Déjá Vu
  Abszolút favorit. Élő embernek nem merem megmutatni, de maga az effekt, és a trükk olyan zseniális, hogy csak na. Muszály megtanulni, de akinek van annyi mersze, mint a Buckoknak, hogy embereknek mutogassátok (heh... milyen hülyeség is lenne az), akkor mutogassátok. Mászt hev.

Twinsplit Remix
Jó kis card split effekt, mondjuk páratlan lappal még nem láttam (najó, a treff háromésfelesen kívül). Nehéznek éppenséggel nehéz, látványosnak látványos. Érdemes megtanulni, de legalább megnézni a metódust, mert lehet ihletet szerezni.

Fission for Aces
  Matekfeladat D&D módra. Egy nyolcas feloszlik két négyesre, egy négyes két kettesre, egy kettes két ászra. Nehéz, sok benne a sleight, de megtanulható, és nagyon nagyon nagyon látványos.

Hofzzy Osbourne
  Variáció a klasszikus "ász megmondja milyen színű a lapod, aztán az az ász átváltozik a lappá" trükkre. Bonyolult, sokat gyakorolandó, de a sleightek szerintem nem túl nehezek. Azt speciel nem értem, hogy Dávid és Dani hogyhogy nem talált ki egy saját variációt az Elmsey countra. Tyűha.

The Queens
  Még egy kedvenc. Most nem egy "egyesévelátfordítós" trükköt kapunk, hanem inkább egy "egyeséveleltüntetős, aztán egyszerreelővarázsolós"-at. Szép, látványos, nem nehéz. A végén a 4 card production máshol is megállja a helyit. És a legjobb: van benne ClipShift! Jeeee! Mászt hev.

Swiss Made
  Egy remek Back in Time effekt. Szerintem mint effekt nincs benne túl sok variáció, az indiferens lap átváltozik a választottra, oszt jó. De nekünk ez egy kincsesbánya. Van benne egy nagyon jó control, ami leginkább Daniel Garcia Ego Slipjére emlékeztet a kedvenc White and Wheatunkból. És az a cséndzs egész egyszerűen gyönyörű. Tényleg olyan, mint egy óramutató. A lap megfordul, és már át is változik. Sajna a cleanup nem túl jó, de megoldható, a nézőket ez nem érdekli. Mutasd meg ezt az effektet a change nélkül, és nem kapsz túl sok reakciót. De a change-dzsel... Tyűówáów. Mászt hev.

Collectors
  A kollektor effekteket is ugyanúgy imádom, mint a szendvicseket, és ez is tökéletesen beleillik a repertoáromba. Szép, látványos, nem nehéz. A két szeleksön a két-két ász között jelenik meg, tehát inkább egy double sandwich-nek nevezném, de igazából tökmindegy, a trükk ugyanúgy szuper.

Hedberg's Peak
  Nagyon egyedi effekt meglepő befejezéssel. Openernek tökéletes, impromtu, és látványos. Érdekes a vége is. Ezt már mondtam. Mindegy. Mászt hev.

Sixty Nine
  Nem, nem az. Ez egy kártyatrükk. Méghozzá egy nagyon jó packet trick. Kezdünk négy hatossal, amik szépen megfordulnak, és átváltoznak a négy kilencessé. Szép játék a számjegyekkel (tudod: a 6 felfordítva 9). Határozottan egyszerűnek mondanám, és épp ez a szépsége. Tartalmaz egy új Gemini count szerű számolást. Mászt hev.

 

 Most magáról a DVD-ről: a minősége nem rossz, a kamerakezelés és a szögek jól meg vannak szervezve. Zene csak az over the shoulder view-nél van, az is mindig ugyanaz. Hálistennek az az egy soundtrack nem valami idegesítő rap, sima Dana Hocking-szerű zene, baj nincs vele.  A trükkök három részből állnak: egy performance, egy részletes magyarázat, néha utána egy különlegesebb move külön elmagyarázása, és az TOS view. A tanítás nagyon jó, minden remekül el van magyarázva (bár ez néhány sleight nehézségét nem csökkenti). Összességben technikailag is jó ez a DVD.

Nakéremszépen, ez volt a Trilogy első DVD-je. Határozottan erős kezdés, csak jót várhatunk a további részektől (megsúgom: jók lettek). A trükkök nehézségileg hozzák a Dan&Dave szintet, de vannak egyszerűbbek is, lehet csemegézni. Mindenesetre ha van lehetőséged megszerezni a Trilogy-t, és még kezdő vagy, kukkants bele, mert van benne néhány nagyon értékes fogás. Legyen mondjuk 

8/10

 

 

 

Címkék: teszt tricks dan and dave the trilogy

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dimagic.blog.hu/api/trackback/id/tr461829581

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása