HTML

Theory11 Reloaded!

Dima0037 2010.08.08. 13:38

Nakérem. Az underground bűvészet legfőbb epicentruma, a

 

 

 

Theory11

 

 elég hatalmas változásokon ment keresztül, és rendeteg új dolog jelent meg. Jó, nem rengeteg, de a 7 hatalmas projektből már 5-öt láthatunk is. Egész konkrétan:


 Új dizájn

Az első és legszembetűnőbb újítás az oldal új kinézete. Elég extrémen megváltozott, már nem fekete-sárga a színvilága, inkább szép fehéres-narancssárga. Nekem nagyon bejön, bár azért néhány elemet visszasírok a régi dizájnból is. Még hozzá kell szoknom, az biztos.

 

Elég sok dolgot át is rendeztek az oldalon, például egybevegyítették a 1-on-1-kat a trükkökkel és DVD-kkel. Nem tudom, ez miért volt jó, de hálistennek rengeteg filter ál rendelkezésünkre, tehát elég jól leszűkíthetjük a kereséseinket. 

Az egyik érdekes változás az, hogy eltünt a The Wire menüpont, ami arra enged következtetni, hogy azt valamikor megkapjuk 6. vagy 7. újításként. Senki sem tudja, mi volt az, de szerintem ha ennyi ideig fejlesztették, biztos valami grandiózus dolog lesz. Jelenleg a népszerű Battle Arena menüpont sem elérhető, de gondolom valamikor azt is visszakapjuk. 

Összességben szerintem remek dizájnt kapott a Theory, bár még hozzá kell szokni. Az oldal átláthatóra sikerült, egyáltalán nem vogunk elkeveredni sehol. Ti mit gondoltok róla?

 

Smoke by Alan Rorrison

Az első megjelentetett effekt a Smoke Alan Rorrisontól. Egy olyan gimmicket kapunk a DVD-vel együtt (a DVD 50 dollárt kóstál), amivel báhol, bármikor füstöt tudunk elővarázsolni a szánkból. Nagyon hasonlít DéGé Warning-jára, de az egy meglehetősen mérgező effekt volt (de nekem tetszik :D) A Smoke szerves anyagokból készül, és teljes egészében veszélytelen az egészségünkre. A füst, amit produkál, még csak nem is füst, hanem pára. A DVD-n Dan White teljes rutinját tanulhatjuk meg, ami a Portal nevet viseli, illetve még 6 felhasználási módot és ötletet, amikből kihozhatunk valamit. 

Összességben szerintem egy egész érdekes effekt, sok dolog ugrik be már most a fejembe. Ha a gimmickel nem csak a szájunkból tudunk füstöt előszalogatni, akkor az Ellusionist UltraSmoke 2000-és is lepipálja. Akit érdekel, az most rendeljen, mert különben elfogy!

 

 


 

Colorblind by Luke Jermay

Ez az egyetlen produktum, amiről már a változás előtt tudtunk. Luke Jermay lenyőgöző mentalista effektjéről van szó, aholis a néző által megkevert pakli minden egyes lapjáról megmondjuk, piros-e vagy fekete. Semmi különös így első hangzásra, de ha megnézzük a videót, láthatjuk, milyen tiszta és minimalisztikusan zseniális ez az effekt. A DVD-ben 5 különböző módszert tanulhatunk meg az életünk minden szituációjára, van itt kölcsönkért paklis, impromtu, betakart szemű, satöbbi variáció. Szerintem nagyon érdekes beruházás lehet, az effekt is nagyon tetszik. Csekk a videót!

 

Sentinels

 

A kártyagyűjtőket is megörvendeztették a Theoryék, mivel kiadták az eddigi legepikusabb kártyájukat, a Sentinelst. Nem Bicycle, tehát ez a T11 saját márkája. A kártya... elképesztő. Az egyik leggyönyörűbb pakli, amit valaha is láttam, kétségtelenül a T11 legjobb saját paklija. A legjobb benne meg az, hogy nem a sima sablon Bicycle kinézet más hátlappal és megváltoztatott színekkel, hanem ez egy teljesen újratervezett pakli lett. Court és number cardok, indexek, pip-ek, hátlap, pikk ász, Jokerek, doboz... Mind ez teljesen különbözik azoktól a pakliktól, amiket eddig láttunk. Szerintem nagyon szép pakli lett.

Persze, nem csak a kinézet a fontos. A deck plastic coated, de ez ne rettentsen el senkit sem, mivel a paklival debütál az úgynevezett 909 Premium Finish. A pakli doboza 40%-kal vastagabb kartonból készült, mint a rendes paklik, és mind a hat oldalán fémes elemek és dombornyomás van, és ez ELKÉPESZTŐEN szuper. Azt hittem, hogy a 125 Anniversary Edition fémes dobozát nem lehet überelni, de úgy tűnik, lehet. 

A Sentinels vetekszik az Arcane-val, legalábbis nálam. Érdekes tény, hogy a Theory és az Ellusionist két saját márkája általában sokkal jobbnak tűnik, mint amit Bicycle vagy Tally Ho vagy Bee név alatt adnak ki. Nemtudom, ez miért érdekes számomra. Mindegy. 
Akinek tetszik a pakli, és azokból szerintem rengetek van, az nyugodtan rendelje meg. 6 dolcsi, ami egy Tally Ho ára a Figaróban. Sajnos elég limitált a mennyisége, ezért siessetek! :D

 

 

 The Invisible Deck

Most azt hihetnétek, hogy ez az a klasszikus Don Alan féle Invisible deck, ami a legtöbbünk a világ legjobb trükkjének nyilvánít. Az igazság viszont az, hogy ez... tényleg az Invisible Deck. A dolog, amit a Theory hozzáadott, az az, hogy már nem csak Rider Backekben érhető el a pakli, hanem Tally Ho-ban, Stingersben, Centurionsban, Guardiansban, Split Spades-ben, és Bicycle 125-ben. És ez nagyon is jó. Ehhez a paklihoz kapunk még egy teljes DVDt Justin Kredible főszereplésével, aki lépésről lépésre megtanítja nekünk a deck műnködését. 

Szerintem azoknak, akik még nincs ID-je, és terveznek venni egyet magyarázó DVD-vel együtt, és még a T11 kártyáit is szereti, akkor az gondolkozzon el ezen az ajánlaton. Az ára 15 dolcsi, ami a sima Figarós ID áránál is kevesebb. Itt persze a postázás és szállítás díját nem számítom bele, de attól sem lesz olyan elképesztően drága. Az ID tényleg a világ egyik legjobb effektje, és rendkívül könnyű előadni, ezért kezdők is használhatják. 

A videót embed-elni nem tudtam, de ITT megnézhetitek.

 

Összességben azt mondhatom, hogy egyáltalán nem hiába vártunk. A Theory megújult külseje és belseje is kifejezetten jóra sikerült, és az új termékekben sem csalódtunk. A jó dolog az, hogy a 7-ből még csak 5 jítás látott napvilágot, tehát a két leggrandiózusabb még várat magára. nagy az esélye, hogy az egyik a titokzatos The Wire lesz, a hetedikről pedig ötletem sincs. Viszont az biztos, hogy ezek nagyon nemsokára megjelennek. Biztos ami biztos, várunk, és reméljük, hogy néhány nap múlva már tényleg a Theory11.com lesz a világ legjobb underground oldala!

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://dimagic.blog.hu/api/trackback/id/tr342207323

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

terran 2010.08.09. 11:03:20

a custom invisible deck az tényleg nagy ötlet.

milyen ciki, amikor asztalnál letolsz 4 trükköt kék tally hoval, elrakod a paklit, mutatsz pár érmecuccot, aztán mondod, hogy az utolsó trükködet megint kártyával fogod megcsinálni és egy piros bycicle kerül elő haha

Dima0037 2010.08.09. 11:13:46

Teljesen jogos. Gondolom ők is ilyesmire gondoltak, ezért adják ki több pakliban.
süti beállítások módosítása